Híres Gödiek

mod hires godi kammererHíres Gödiek listáját állítottuk össze, akik a városban születtek, éltek, tevékenykedtek, illetve tevékenykednek a mai napig.

Read more ...

Templomok

templomokGöd már a középkorban is templomos helynek számított, kör alaprajzú temploma a mai várdomb közelében állott. Ma 5 temploma található meg. Felsőgöd:

Read more ...

Épületek

epuletekSok érdekes épület található Gödön, amiket érdemes megnézni, de közelükben élni sem rossz.

Read more ...

Kultúra

mod kulturaGöd rendezvényekben gazdag település. Több helyen működik kiállítóterem, előadóterem. Sok művész lakik itt, akiket az alsógödi Olajfa Művészház támogat, kiállításokat szervez nekik. A város művelődési háza a József Attila Művelődési Ház a Pesti úton. Itt található a városi könyvtár is. Meg kell említeni az iskolák művészeti oktatását is, a felsőgödi Németh László iskola egyben Alapfokú Művészeti Intézmény is. A Nemeskéri kúriában és a dunaparti nyaralóházakban tartott események is emelik a település kulturális színvonalát. Az újonnan nyílt Christie's Kávéházzal új színfolt került a város életébe. Sok rendezvény, fesztivál színesíti a város életét:

Read more ...

Sport

sportA gödi sportegyesület az alábbi szakosztályokkal rendelkezik:

Futsal, labdarugó, sakk, kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, horgász, lovas és postagalamb szakosztályok.

Vízi sportokban kiváló adottságokkal rendelkezik a gödi Duna part, ahol a gyönyörű természeti jelenségként sem utolsó agyagpadon sorakozó kajakok és kenuk árulkodnak az aktív sport tevékenységről szinte minden nap.

Read more ...

Szórakozás, kikapcsolódás

mod szorakozasGödön számos kiváló étterem, bowling, darts, billiárd, táncos szórakozási lehetőség elérhető. A Termál Lakópark közvetlen közelében az Aphrodite Hotelben fitness terem, squash és bowling pályák, instruktor által vezetett sport foglalkozások, egészségügyi szolgáltatások, és wellness lehetőségek várják a vendégeket. A Termál Lakópark lakói részére az Aphrodite Hotel kedvezményeket nyújt.

Gyermekek részére a Művelődési házban és sok magán üzemeltetésű intézményben fejlesztő, játékos, nevelő és sport programok állnak rendelkezésre.

Read more ...

Infrastruktúra

infrastrukturaPosta, orvosi, egészségügyi szolgálatok Gödön több helyen is elérhetők.

Magánrendelők a Termál lakóparkhoz közel találhatók, közszolgálatok is széles körben rendelkezésre állnak a városban.

Bevásárlási lehetőségek

bevasarlasi lehetosegekA Termál Lakópark közvetlen közelében kisebb közértek, zöldséges elérhető. Tesco áruház a 2-es főúton a Nemeskéri Kiss Miklós utcai vasúti átjárótól Dunakeszi irányában 400 méterre található.

Alsógödön továbbá CBA, és zöldséges, hentes üzlet a 2-es főúton könnyedén elérhető. Felsőgödön további üzlethálózatok találhatók, mint a Penny Market, CBA, stb.

Oktatási intézmények

oktatasi intezmenyekGödön középiskolai szintig található oktatási intézmények sora. Bölcsődék, óvodák, általános iskolák és középiskola. A közoktatási intézményeken túl alapítványi és magán üzemeltetésű családi napközik, és egyéb, oktatással foglalkozó intézmények működnek.

Gödön a következő közoktatási intézmények működnek:

Read more ...

Termál fürdő

termalfurdoA műemlékekben és műemlék jellegű épületekben gazdag Göd termálvízű strandja egész évben nyitva tart. Kellemes kikapcsolódás, fürdőzés és strandolás: Gödi termál vízű strandfürdő. A sportolásra alkalmas úszómedence is rendelkezésre áll.

Forrás: www.god.hu

Duna

dunaAlsó- és Felsőgöd Duna-partja jellegében erősen eltér egymástól. Alsógödnek magas partja van, a terület védett az árvizektől. Felsőgöd lakott területei gáttal védettek az árvizektől.

A Duna vízminősége 2009 óta folyamatosan végzett akkreditált laboratóriumi vizsgálatok szerint fürdésre kiváló.

Read more ...

Történeti áttekintés

torteneti attekintesA régészeti leletek tanúsága szerint a mai Göd területe az újkőkorban, a rézkorban, a bronzkorban és a vaskorban is lakott volt. A mai Bócsa-újtelepen II. Constantius uralkodása idején épített katonai tábor (Contra Constantiam) maradványait tárták fel. Településünk területén szarmata és avarkori leleteket is találtak.

Read more ...